WE GIVE YOU THE BLOCKS TO BUILD YOUR BODY

Go to account settings

Slideshow Items

Body-Blocks

Body-Blocks LivKid Blocks

€32,50
Op voorraad

LivKid- Blocks is een hoogwaardig voedingssupplement dat een bijdrage kan leveren aan de orgaanfunctie, zoals lever-, nier-, prostaat-, hart-, en huidfunctie.

Beschrijving

LivKid- Blocks is een hoogwaardig voedingssupplement dat een bijdrage kan leveren aan de orgaanfunctie, zoals lever-, nier-, prostaat-, hart-, en huidfunctie. De ingrediënten van LivKid-Blocks kunnen bij de alledaagse fitness atleten en bodybuilders een optimaliserende werking hebben op de algemene gezondheid van de organen. LivKid- Blocks bestaat naast ingrediënten als Mariadistel en L-Cysteine HCL, uit nog een aantal andere hoogwaardige ingrediënten als Alfa Liponzuur en Zegepalm die voor iedere serieuze sporter een aanvulling kunnen zijn.

Algemeen:
Het immuunsysteem kan bij bepaalde (top) sportprestaties behoorlijk op de proef worden gesteld. Hierdoor moet de combinatie van een goed werkend immuunsysteem en een optimale nutritionele basis gewaarborgd blijven.

Vitamine D3(D3-100)
Vitamine D3 is de actieve vorm en de sterkere vorm van Vitamine D, welke gevormd wordt in de huid onder invloed van ultraviolette straling. Vitamine D3 is essentieel om calcium en fosfor uit de voeding op te nemen en speelt daarom een belangrijke rol bij de vorming en het behoud van stevige botten en tanden. Daarnaast draagt Vitamine D3 bij aan een goede spierfunctie en het optimaliseren van het immuunsysteem.

Voor de voordelen van het gebruik van vitamine D3 willen we je graag verwijzen naar:

https://www.body-blocks.nl/blogs/kennisbank/waarom-vitamine-d3/

Vit B6 (Pyridoxine HCL)
Pyrixodine, oftewel vitamine B6 is belangrijk voor de stofwisseling, vooral voor de afbraak en opbouw van aminozuren/ eiwitten. Vitamine B6 heeft daarnaast invloed op de regulatie en de werking van bepaalde hormonen, is nodig voor de groei, de bloedaanmaak en een goede werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel. De HCL-vorm van Pyridoxine staat voor de hydrocholorideverbindingen, oftewel de zoutzuurverbinding met deze vitamine, waardoor het makkelijker te kristalliseren en in poedervorm te verwerken is. Daarnaast zorgt de HCL verbinding uiteindelijk ook nog voor een snellere en betere opname van deze vitamine in het spijsverteringsproces.

Magnesium Malaat
Zoals als bij elke micronutriënt heeft ook magnesium vele functies in ons lichaam. Het speelt een belangrijke rol bij botaanmaak, het behouden hiervan en is het belangrijk voor het hebben van sterke tanden. Magnesium heeft invloed op het celdelingproces, het geheugen en het concentratievermogen, maar draagt ook bij aan de eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en het behoud van een normaal energieleverend metabolisme. Daarnaast kan het mineraal een positieve invloed hebben op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid. Magnesium Malaat specifiek is een verbinding van magnesium en appelzuur. Appelzuur is een belangrijke factor binnen de citroenzuurcyclus, en deze cyclus staat garant voor het merendeel van de energie die ons lichaam in de cellen geproduceerd wordt. Magnesium malaat is daarom een zeer absorbeerbare vorm van magnesium die de voordelen van dit mineraal, samen met de voordelen van appelzuur combineert.

Selenium Yeast
Selenium is een belangrijke antioxidant welke zware metalen kan binden en verwijderen. Het is essentieel in de synthese van het schildklierhormoon en bij de jodiumstofwisseling. Daarnaast heeft Selenium haar invloed op de groei, het goed functioneren van het centrale en decentrale zenuwstelsel en het immuunsysteem. Deze gistvorm van Selenium (Yeast) is de meest erkende vorm en komt het meest in de buurt van haar natuurlijke en biologische oorsprong.

Lever:
L-cysteïne HCL
L-cysteïne is een zwavelhoudend aminozuur dat een centrale rol speelt bij ontgiftingsprocessen binnen de lever, o.a. door invloed op de vorming van glutathion, welke een antioxiderende werking kan hebben. De HCL-vorm van L-Cysteïne staat voor de hydrocholorideverbinding, oftewel de zoutzuurverbinding met dit aminozuur, waardoor het makkelijker te kristalliseren en in poedervorm te verwerken is. Daarnaast zorgt de HCL verbinding uiteindelijk ook nog voor een snellere en betere opname van het aminozuur in de darmen.

Mariadistel Extract
De mariadistel (Silybum Marianum) is een één of tweejarige plant die behoort tot de composietenfamilie (Asteraceae). Het is een plant die vooral gebruikt wordt omwille van haar bescherming van de lever tegen toxische stoffen, zoals alcohol, bepaalde geneesmiddelen en bij leveraandoeningen. Sylimarine (en derivaat silybinine) is het bestanddeel van de mariadistel dat bekend staat om de antioxidatieve en ontstekingsremmende effecten die het kan hebben.

L-Glutathion Reduced
Glutathion niveaus in de cel kunnen door verscheidene factoren dalen, zoals vrije radicalen, peroxiden, lipide-peroxiden, zware metalen, maar ook door algemene stress, dit omdat het een bijdrage levert aan het verwijderen van deze gifstoffen, chemicaliën en farmaceutica uit ons lichaam. Glutathion is één tri peptide opgebouwd uit de aminozuren glutamine, cysteïne en lycine en één van de belangrijkste stoffen die het lichaam kan inzetten bij de bescherming van de cel. L-Glutathion Reduced heeft dus een antioxiderende werking en heeft als bijnaam ook wel de ‘master antioxidant’ Deze vorm van L-Glutathion bevat de gereduceerde niet-geoxideerde, stabiele vorm van L-Glutathion welke beter door het lichaam zal worden opgenomen.

Nieren:
Cordyceps Sinensis
Cordyceps Sinensis (Ophiocordyceps Sinensis) is een schimmel die voornamelijk voorkomt in het Tibetaans Hoogland, China en de Himalaya. Cordycepine, één van de inhoudsstoffen van Cordyceps (maar ook enkele andere schimmels), wordt gebruikt bij de vervaardiging van Ciclosporine, een medicijn dat algemeen wordt ingezet ter onderdrukking van het immuunsysteem bij orgaantransplantaties. Cordyceps gaat mogelijk ook, de door amikacine (een antibiotica ) geïnduceerde nierbeschadiging tegen en zou mogelijk in theorie de immunosuppressieve werking van enkele andere medicijnen doen verlagen. Onder immunosuppressieve medicatie wordt de groep geneesmiddelen verstaan die de werking van het immuunsysteem verlagen. Daarnaast heeft deze schimmel mogelijk invloed op de cellulaire energieproductie, de zuurstofutilisatie, de algehele bloedsomloop.

Prostaat:
Zegepalm Extract
De botanische naam voor zegepalm is Serenoa Repens, waarbij de actieve component Silibinine, de gunstige werking van deze plant vertegenwoordigd. Het zegepalmextract is een poeder afkomstig van de bessen van de Zegepalm. De enzymen die voor prostaatgroei verantwoordelijk zijn en dus de PSA-waarde doen verhogen kunnen mogelijk worden afgeremd door Silibinine. Bij het gebruik deze component van Zegepalm zijn gevallen bekend waarbij het de omzetting van testosteron naar DHT stimuleerde en dit dus de PSA deed verminderen. Daarnaast kan Zegepalm een ontstekingsremmend middel zijn. Ook zou het krampwerend werken op de blaas en urinewegen kunnen hebben en een bevorderende werking op de contractie van blaasspier.

Hart:
Meidoornbes Extract
Meidoorn extract (Crataegus Laevigata) is afkomstig van de tweestijlige meidoorn. De meidoornbloemen, bladeren en in mindere mate de meidoornbessen, bevatten tientallen stoffen als flavonoïden, procyanidines, vitamine C, tannines, glycosiden en antioxidanten. Deze stoffen kunnen een gunstige werking hebben op het hart. Meidoorn extract kan ook bijdragen aan een natuurlijke en gezonde nachtrust.

Alfa Liponzuur
Alfa Liponzuur is een zwavelhoudend vetzuur, dat van nature voorkomt in het menselijk lichaam in de mitochondria van elke cel en is een super antioxidant met bijzondere capaciteiten. Dit komt onder andere doordat het de bloed/hersenbarrière makkelijk passeert en in water evenals vet oplosbaar is. Het heeft een sterke antioxiderende werking en regenereert de werking van andere antioxidanten en gaat mogelijk de accumulatie van catecholamines, oftewel stresshormonen in het hart tegen en verbeterd de eliminatie van afbraakproducten van deze catecholamines.

Knoflook Allicine Extract
Van oudsher wordt knoflook door vele volkeren en culturen gebruikt vanwege de gunstige eigenschappen, niet alleen in de keuken maar ook voor ons lichaam. Knoflook Allicine kan een positief effect hebben op het verlagen van de centrale en decentrale bloeddruk en kan bijdragen aan de verbetering van arteriële stijfheid en andere cardiovasculaire markers.

Ubidecarenone (Co-Q10)
Co-enzym Q10 wordt in iedere lichaamscel aangetroffen. De in vet oplosbare stof wordt ook wel ubichinon genoemd, wat vrij vertaald zoiets betekent als ‘overal aanwezig’. Co-enzym Q10 heeft een ondersteunende werking in het pompmechanisme van de hartspier doordat het een bijdrage kan leveren in de energie die vrijkomt in de hartspiercellen en invloed heeft op de bescherming van het hart door de oxidatieve beschadiging.

Huid:
Selenium Methionine
Zoals eerder vernoemd heeft Selenium als belangrijkste functie het bestrijden van vrije radicalen, doordat het een component is van het enzym glutathionperoxidase, kortweg GPx. Zonder Selemium zou er geen glutathionperoxidase zijn waardoor dit enzym essentieel is in de beschermde werking van onze celmembranen en genen tegen schade van oxidatie. Hierdoor levert Selenium een bijdrage aan het remmen van bepaalde verouderingsprocessen door oxidatie, zoals deze, onder andere ook in de huid plaats vinden. Hoewel Selenium Yeast al aan dit product is toegevoegd wordt de absorptie volledig gedekt met de toevoeging van Selenium Methionine welke door de twaalfvingerige darm vrijwel 100% geabsorbeerd wordt.

Zink Bisglycinaat
Een goede zinkstatus is essentieel in het menselijke lichaam, waarbij het een grote bijdrage levert aan vele functies, zoals haar bijdrage aan de hormoonproductie, indirect en direct beïnvloedt het de botaanmaak, het geheugen, maar ook zelfs de smaak en reukzin. Met name speelt het spoorelement een essentiële rol in de opbouw van eiwitten en een goede werking van ons immuunsysteem. Zink (Bisglycinaat) suppletie kan een bijdrage leveren tegen de vorming van acne. Zink Bisglycinaat bestaat uit zink en twee Glycine moleculen, waardoor het een hogere beschikbaarheid heeft en daardoor beter in het lichaam kan worden opgenomen.

Waarschuwing:
Overleg met uw arts is noodzakelijk bij medische aandoeningen en/of het nemen van voorgeschreven medicatie. Stop gebruik en overleg met uw arts wanneer negatieve effecten optreden. Overschrijd de dagelijkse dosering niet. Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. Niet geschikt voor personen onder de 18 jaar. Buiten bereik van kinderen houden. Dit product is geen vervanging voor een gezonde levensstijl of voedingspatroon. Raadpleeg bij twijfel uw arts of voedingsdeskundige. Bewaar op een koele en droge plaats.

 

No reviews yet

Add yours

Blijf op de hoogte

Geen zorgen, we zullen geen spam versturen

Jouw winkelwagen — 0

Jouw winkelwagen is momenteel leeg

Inloggen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »