Voeding

Wellicht heb je de uitspraak weleens gehoord:  ‘je bent wat je eet’.  Wij zijn niet alleen van mening dat dit figuurlijk gesproken zo is, maar de wetenschap heeft dit ook al ruimschoots aangetoond. Helaas leven we echter in een wereld waar de oplossing eerder wordt gezocht vanuit een farmaceutische en medische benadering, dan de voeding eens flink onder de loep te nemen. Anderzijds zijn telkens meer mensen zich wereldwijd bewuster van de effecten van gezonde voeding. Het storende  is alleen dat door de enorme hypes en aannamen die er over voeding zijn, veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. In de fitness,- en gezondheidsindustrie wordt dit ook wel de zogenaamde ‘Bro Science’ genoemd. In deze industrie worden vaak verbluffende marketing technieken gebruikt voor allerlei diëten, maar ook voedingssupplementen. De effecten van dit soort supplementen, hypes en diëten zijn vaak tijdelijk en in de meeste gevallen vallen mensen vaak in hun oude eet,- en leefgewoontes. Het gevolg hiervan is het zo bekende ‘jojo effect’, waarbij mensen een goed functionerend metabolisme om zeep helpen en vaak niet meer goed weten hoe ze toch blijvende resultaten kunnen houden zonder hun gezondheid verder op het spel te zetten. Kort door de bocht is er maar 1 wetenschappelijk feit over voeding en afvallen die werkt en dat is heel simpel, calorieën in versus calorieën uit.

Het menselijke lichaam met haar brein is wellicht het meest dynamische systeem op deze aardbodem. Elke cel in je lichaam is opgebouwd uit mineralen, proteïnen, vocht en ga zo maar door, niet te vergeten de neurotransmitters en al die verschillende hormonen en geweldig functionerende systemen en organen die samenwerken om jouw lichaam te onderhouden, repareren en regenereren. Het grote verschil waarin wij mensen ons onderscheiden ten opzichte van dieren, is ons brein en het sterke bewustzijn en leervermogen dat wij hebben, welke in het geval van voeding onze valkuil wellicht ook wel is. Zonder verder al te filosofisch te worden, beperken wij ons hier tot de voeding. Laat de invloed van goede, maar ook slechte voeding op jouw gezondheid en op jouw resultaten, geen discussie meer zijn. Gebruik geen excuses meer om niet gezond te eten. Laat jij jouw voeding zo goed mogelijk op orde hebben. In de eerste plaats ten goede van je gezondheid, zodat je zo lang mogelijk van je leven en je dierbaren kan genieten. Ten tweede: je voeding mag geen obstakel meer zijn in het neerzetten van jouw specifieke (sport)prestaties.  Doe er dus alles aan om jouw voeding zo optimaal mogelijk te maken. Probeer, ondervind het, leer, pas aan, faal, probeer weer en leer weer. Zelfeducatie zal jouw kennis over voeding verrijken, en daarmee ook anderen om jou heen positief beïnvloeden.

Wij van Body Blocks zullen je in dit item zo goed en zo volledig mogelijk de basisbeginselen over jou kennis over voeding proberen mee te geven. Integriteit en transparantie staan bij ons dan ook op de voorgrond. Wij zijn geen doktoren en we gaan hier niet zo diep in op de materie tot op cellulair niveau, ons doel is dat jij meer gaat nadenken en jij je bewuster wordt over voeding en waar het voor nodig is, zodat je zelf verder op zoek gaat naar de juiste verhoudingen en jezelf een gezondere levensstijl aanleert om jouw doelen hierin te realiseren.

Voedingssuppletie

Door de enorme voedingssupplementenindustrie en de geweldige, soms verbluffende, marketingtechnieken die hierachter zitten, is het aanbod groot en de keuze voor een goed en kwalitatief  hoog product soms moeilijk te maken. Voedingssupplementen kunnen zeker een positieve bijdrage leveren in het behalen van de sportprestatie, immers, wanneer van goede kwaliteit, is het supplement hiervoor speciaal samengesteld, echter geven wij altijd het advies dat de voorkeur uit moet gaan naar echte voeding! Hoewel helaas in (massaproductie) groenten en andere voedingswaren stoffen te vinden zijn die we soms eigenlijk liever niet binnenkrijgen, en de vitaminewaarde niet meer hetzelfde is als vroeger, heb je ook hierin keuze om uit te zoeken hoe je dit kan vermijden of kan aanvullen.

Body-Blocks doet haar uiterste best om nu en in de toekomst positief te anticiperen op de kwaliteit van voedingssupplementen welke in onze webshop verkrijgbaar zijn. Wij doen ons uiterste best om wetenschappelijke evidentie te waarborgen betreft de bij ons te verkrijgen supplementen en zullen waar nodig ons assortiment aanpassen op de hedendaags wetenschap, waarbij we altijd in ons achterhoofd rekening houden wat de vraag van de consument en het aanbod van onze leveranciers is. Nogmaals;

Echte, gezonde, natuurlijke voeding is nog steeds de beste keuze!!

Op de hierop volgende pagina’s zullen wij aandacht besteden aan de macro- en micronutriënten, maar ook de functie van voedingssupplementen van A tot Z.